Show me your garden and I shall tell you what you are.
— Alfred Austin

Hayashi Residence

It was a joy to work on this project. The scope of work included conversion of an old garage to a guest house, design of outdoor deck, entry to main house, gate, and landscape design. The design's focus was on creating a great outdoor-indoor experience. The existing residence is a renovated Spanish style home. As a result, all elements were carefully studied to successfully create a balanced relationship between existing to new structure, capture important views, and sunlight. The main house is connected to the guest house through series of experiential decks with specific spaces for outdoor cooking, entertainment space by the fire-pit, and a jacuzzi. The guest house has an open plan and serves as a flexible space. Lastly, the garden design incorporated a pond and use of tall grass to frame the area and a planter for planting fresh herbs.